lunes, 23 de mayo de 2016

ANÀLISI D'UN SOFTWARE EDUCATIU

Un software educatiu relativament nou per a infant és l'anomenat Sparkito.

És un mètode que proporciona als mestres i pares un programa guiat de fàcil ús, per a l'aprenentatge de llenguatge que complementa tot ambient d'ensenyament d'espanyol i anglès per Pre-K i Kinder.

Sparkito ofereix uns continguts interactius que barregen cançons, jocs, vocabulari amb imatges i activitats per als alumnes, disposades en unitats temàtiques, traduïbles a l'instant, tant àudio i text a la plantalla de l'ordinador, a l'espanyol i l'anglès. El programa combina un simple dispositiu "Plug n 'Teach" per a "Connectar i Ensenyar" a la classe, amb un portal electrònic per a l'estudiant, que fomenta la participació dels pares i l'accés al contingut fora del saló de classes.



És un software educatiu molt complert ja que implica la interacció entre docent i discent però també entre pares i fills.


domingo, 22 de mayo de 2016

CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ




ANÀLISI

Plans: Podem veure durant tot el curtmetratge que predomina el pla general, per tal de donar al espectador una representació en cada moment d'on es troben. També s'observa el 1r pla d'espatlles cap amunt per donar més sentiment i més importància al rostre. Seguit del pla mitjà i del pla detall, per donar èmfasis a petits detalls importants, finalment hi hauria el pla enfocat de la barbeta cap amunt.

Angles: El tipus d'angle més predominant és l'angle frontal que és el més comú, ja que la camara està posicionada a l'altura de la cara, un dels altra angles que també apareixen és l'angle cenital i picat, el primer és utilitzar per donar més dinamisme a l'escena que representen i el segon volen donar importància i un valor com de vulnerabilitat a la seqüència de com es senten els personatges.

Llum: la Il·luminació predominant es la llum suau, encara que algun cop donen una mica de llum dura per destacar alguns fets.

Color: Predominen els colors freds i vius donant calma però també vida.

So: Introducció durant tot el curtmetratge d'una música alegre però a la vega moguda, amb presa. Després paren música per donar èmfasis i seguidament surten parlant ven fort perquè s'escolti bé i finalment continuen en veu normal.

Moviment de la càmera: S'observa una mica de moviments de costat a costat de la càmera i sobretot canvi ràpid d'escenas.



lunes, 16 de mayo de 2016

ANÀLISI AUDIOVISUAL "primer dia de classe"





Aquesta imatge em reflecteix alegria i llibertat, tal i com em vaig sentir al començar el grau de pedagogia. He escollit aquesta imatge perquè representa a la perfecció com em vaig sentir al començar, Aquesta sensació d'alegria i llibertat, prové perquè anteriorment cursava un altre grau i no em trobava en el meu lloc i la sensació de començar de nou on realment saps que gaudiras. va ser com treurem un pes de sobre.

Considero aquesta imatge com a un pla general de l'escena perquè representa molt bé l'entorn, l'acció i sentiments que vol mostra a quí observa la fotografia. No arribaria a ser un gran pla general perquè la persona que surt fotografiada vol transmetre cap a l'espectador i és una part important de l'escena, com també ho es l'entorn. Per un altra banda, podem observar que han utilitzat l'angle més comú que és el frontal, el qual  dóna més naturalitat a la imatge, ja que és com percebem a les persones en la realitat.

Sobre el tipus de llum puc dir que, la fotografia està realitzada de cara al sol per tant la imatge rep una llum principal directa de l'exterior , a més es pot observar que s'ha utilitzat un to de llum dura perquè hi hagi un major contrast i un major ombrejat. Finalment dir que aquesta imatge, ha estat retocada per filtres ja que simplement amb la llum natural no es veuria de la mateixa manera.


Alguna de les proposta que afegiria a aquesta imatge, seria donar un to més suau a la persona principal perquè no quedés tan retocada i donés una imatge una mica més dolça. Per tal, de que no s'embles tan agressiva a la vista, encara que els tons tan vius i encertats fan que la imatge no ho arribi a ser. 

domingo, 8 de mayo de 2016

WEB 2.0.


La Web 2.0. va sorgir fa més de deu anys , creant un fenomen social a partir del desenvolupament de diverses aplicacions a Internet. Al principi la web simplement era on l'usuari era un subjecte passiu en el qual rebia o publicava informació, però ara la revolució ha estat possible gràcies a l'existència de generar interacció entre altres usuaris, sortint al mercat amb gran auge dels blocs, les xarxes socials i altres aplicacions / eines relacionades.





Les diferències entre un Blog i una Web són diverses però principalment es distingeixen per: 
  • Blog: S'utilitza per publicar noticies o articles en ordre cronològic amb espai                      per comentaris i discussións.
  • Web: Són pàgines on tothom pot col·laborar en els articles i també permet un                    espai per a les discussións, s'utilitza com a material d'informació que amb el              temps va canviant.

Tipus de Blogs en l'àmbit Educatiu: 

  • Utilitzats pel professorat                  
  • Utilitzats per l'alumnat
  • Acadèmics o d'investigació
  • Professor/a - alumnat